Održana radionica o Centralnom registru energetskih pasoša

pks energetski pasosi radionica

U petak 5. februara 2016. godine u prostorijama Privredne komore Srbije održana je radionica „Korišćenje Centralnog registra energetskih pasoša u praksi – iskustva i preporuke“.

U okviru radionice istaknuto je da je Centralni registar energetskih pasoša (CREP) kreiran po uzoru na najbolju evropsku praksu, a predstavlja prvi korak ka uvođenju sertifikovanja zgrada u Srbiji i značajan segment unapređenja energetske efikasnosti. Rečeno je da je do sada izdato oko 900 energetskih pasoša za zgrade, dok ih je u Centralni registar energetskih pasoša upisano oko 160.

Radionicu „Korišćenje Centralnog registra energetskih pasoša u praksi – iskustva i preporuke“ organizovali su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Cilj radionice bila je razmena informacija i iskustava sa organizacijama koje izdaju energetske pasoše, kao i da se u direktnom razgovoru sa inženjerima koji su angažovani na tom poslu razmotri dosadašnja situacija u korišćenju Centralnog registra energetskih pasoša i otklone eventualni nedostaci, navedeno je u saopštenju Privredne komore Srbije.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs