Održana radionica o animalnom otpadu u Kragujevcu

Srbija | Upravljanje otpadom

animalni otpad radionica staklenozvono.rs

JKP „Čistoća“ iz Kragujevca prošle nedelje održalo je radionicu o animalnom otpadu. U okviru radionice prisutni su se upoznali sa pravima i obavezama u lancu otklanjanja otpada životinjskog porekla na teritoriji grada Kragujevca.

Načelnik šumadijskog upravnog okruga gospodin Damjan Srejić izjavio je da bi Kragujevac trebalo da bude centar gde bi se zbrinjavao animalni otpad. On je istakao da najveći deo otpada nastaje u seoskim područjima, ali da građani nisu u mogućnosti da zbrinu ovakav otpad tako da je neophodno učešće lokalne samouprave.

Rukovodilac zoohigijenske službe gospodin Aleksandar Gajić dodao je da JKP „Čistoća“ ima u planu da u narednim mesecima počne sa prikupljanjem otpada i od nekih pravnih lica, a zatim da ga transportuje do kafilerije u Ćupriji.

Na radionici je istaknuto i da će JKP „Čistoća“ besplatno zbrinjavati animalni otpad, a navedeno je i da je u planu izgradnja hladnjače za animalni otpad. Rečeno je i da je Kragujevac jedan od retkih gradova koji poseduje specijalizovano vozilo za animalni otpad.

Sandra Jovićević

foto: staklenozvono.rs

izvor: staklenozvono.rs