Održana radionica Avantura Zelembaća za osnovce iz Pančeva!

Dana 15.09.2018. održana je besplatna radionica za decu pod nazivom “Avantura Zelembaća.“ Cilj radionice je edukacije dece  kako da učestvuju u očuvanju svoje životne sredine, kako da poboljšaju svoj učinak, šta ce biti kad porastu i kako će njihove profesije uticati na očuvanje Planete, zašto je bitno da se navike menjaju, da je ZNANJE VELIKA MOĆ i da svoje novostečeno zanje prenesu roditeljima i drugoj deci, da svojim primerom to i pokažu.

Foto: Avantura Zelembaća

   Ovaj projekat je pokrenut od strane Ane Svilar, Sretena Filipovića, Bojana Lazovića, Jelene Popović i grupa postdiplomaca sa bioloskog i poljoprivrednog fakulteta.

  Učesnici su bili deca  osnovnih škola iz  Pančeva, ukupno pedeset dečaka i devojčica.

     Radionica se odigrala, 15. 09. 2018.  na OGLEDNOM DOBRU POLJOPRIVREDNOG FAKULTETA u Radmilovcu. U vremenu od 10:00 do 16:00 h, naša Avantura Zelembaća je obišla staništa zivotinja i biljaka, upoznala se sa ugroženim vrstama istih i načinom života ljudi  od početka evolucije do današnjeg dana.

Foto: Avantura Zelembaća

Ovaj projekat su podržali i sponzorisali ERSTE BANKA, program SUPER STE, kao i pekara „Domaće kiflice“ iz Pančeva koja je obezbedila obrok za sve učesnike projekta.

            Uz divno vreme, dobro raspoloženje i entuzijastične predavače, naša Avantura Zelembaća je protekla fenomenalno, sa željom, kako dečijom tako i divnih predavača, da se avantura ponovi.

                                 

 Sledeća avantura zakazana je za 6.10. 2018. godine