Održana prezentacija ekološke kampanje Budi šampion

Region | Upravljanje otpadom

Foto: Zoran Đurić

U Crnoj Gori je održana prezentacija ekološke kampanje Budi šampion.

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori gospodin Aivo Orav izjavio je da je cilj kampanje podizanje svesti građana o pravilnom odlaganju otpada i smanjivanju upotrebe plastičnih kesa.

Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore gospodin Pavle Radulović podsetio je da je u Budvi u toku konferencija posvećena Arhuskoj konvenciji, te da preko 400 delegata iz 53 zemlje širom sveta iz Crne Gore prenose poruku da svi imamo pravo na čist i prihvatljiv prostor za život.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore gospodin Elvir Klica rekao je da odlaganje otpada u nacionalnim parkovima ima ogromne negativne posledice na celokupan biljni i životinjski svet. On je kazao da je zabrinjavajuće kolika je količina otpada i nelegalnih deponija identifikovana na području NP Skadarsko jezero, gde će, u okviru kampanje Budi šampion, u narednom periodu biti postavljene info table sa porukom o pravilnom odlaganju otpada.

Sredinom oktobra, u kampanji Budi šampion ključne poruke i aktivnosti će biti usmerene na podizanje svesti o smanjenju upotrebe plastičnih kesa. Tada će u marketima Voli, Franca i Cosmetics marketima koji se nalaze u nacionalnim parkovima, kupcima biti deljeni cegeri sa sloganom Neću kesu! Imam ceger.

izvor: vijesti.me

Sandra Jovićević