Održana manifestacija “Svi na Crkvice”

Vesti | Region

 

Foto: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena

Foto: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena

Minule nedelje u masivu Orjena, u organizaciji Turisitčke organizacije opštine Kotor i Opštine Kotor, sa suorganizatorom, Opštinom Herceg Novi, održana je manifestacija “Svi na Crkvice”.

U ovom, drugom po redu okupljanju koje je imalo za cilj podstaći razvoj planinskog zaleđa Boke Kotorske, učestvovala je i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, čiji su predstavnici ujedno iskoristili priliku i sastali se sa domaćinima, ali i sa vojnim atašeom Ambasade Republike Austrije iz Beograda, Tomasom Ahamerom.

Naime, opštine Herceg Novi i Kotor u svom zaleđu poseduju bogatu materijalnu zaostavštinu austrougarskog razdoblja, prvenstveno vojnog karaktera, zaostavštinu kojoj je potrebna revitalizacija i uključivanje u savremene turističke tokove.

– Dogovoreno je da će Agencija proslediti Ambasadi svu dokumentaciju koju poseduje, i da će biti dogovoren zajednički sastanak na ovu temu. Osim toga, razgovarano je o mogućnosti uključivanja Trebinja, sa kojim je naša dva grada povezivao austrougarski put preko Orjena, kaže direktorica Agencije Milja Vitorović.

Manifestacija „Svi na Crkvice“ održava se drugu godinu, sa ciljem da promoviše bokokotorsko zaleđe, valorizujući njegove prirodne i kulturno-istorijske potencijale.

Milisav Pajević