Održana konferencija „Zeleni aktivista“

Svet

zeleniaktivista-logo

U petak 24. oktobra 2014. godine održana je konferencija „Zeleni aktivista – mladi za životnu sredinu“. Konferenciju je organizovao Evropski omladinski centar u saradnji sa Centrom za etiku, pravo i primenjenu filozofiju i Srpskim centrom za ekološka istraživanja. Projekat ima podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za zaštitu životne sredine, a finansira ga Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Na konferenciji je rečeno da Vlada Republike Srbije čini sve da životnu sredinu u Srbiji postavi na nivo koji zahteva Evropska unija, kao i da je u proteklim godinama ostvaren napredak u ovoj oblasti. Prezentovano je i poglavlje Nacrta strategije za mlade 2015-2025 koje se odnosi na životnu sredinu. Osim toga, bilo je reči i o uključivanju mladih u zaštitu životne sredine.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva omladine i sporta, kao i predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, predstavnici Kancelarije za mlade i ostalih udruženja mladih koji su fokusirani na zaštitu životne sredine.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs