Održana konferencija „Zapošljavanje mladih u zelenoj ekonomiji”

Srbija | Održivi razvoj

Foto-ilustracija: Pixabay

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević učestvovao je na konferenciji „Zapošljavanje mladih u zelenoj ekonomiji”, koja je juče održana u Opštini Vračar.

On je istakao da Savet za zapošljavanje podržava sve inicijative koje mogu da doprinesu većoj zaposlenosti na nivou grada Beograda. Grad Beograd je potpisao ugovor za sanaciju deponije u Vinči i očekuje se izgradnja nekoliko fabrika za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji prestonice. Suština je da od otpada kroz njegovu preradu počnemo da pravimo novac i nova radna mesta, kako to rade razvijene zemlje Evrope i sveta, naveo je Petronijević. On je dodao da je velika tema povećanje energetske efikasnosti naših zgrada, kao i obuka mladih ljudi koji će moći da apliciraju kod fondova Evropske unije za takve i slične projekte, zaključio je Petronijević za Beoinfo.

Konferenciji je prisusvovao državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Branislav Blažić, koji je učesnicima prezentovao izgled prve buduće zelene zgrade u ovom delu Evrope, koja će biti podignuta na Zelenom vencu. Događaju su prisusvovali i direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović i predsednik Opštine Vračar Milan Nedeljković, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i Zelene privredne komore.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević