Održana konferencija „Održivo snabdevanje energijom“ u Beču

Svet

snezana bogosavljevic boskovic

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković juče je prisustvovala Ministarskoj konferenciji Centralne evropske inicijative (CEI) „Održivo snabdevanje energijom“ u Beču.

Gospođa Bogosavljević Bošković izjavila je da je potrebna bolja regionalna saradnja u oblasti zaštite životne sredine i energetike, kao i da bi ekonomija, zaštita životne sredine i energetika trebalo da se razmatraju zajedno, a ne pojedinačno. Ona je dodala i da je Srbija pripremila Nacionalnu studiju o zelenoj ekonomiji i održivom razvoju, kao i da je povraćaj investicija iz OIE i održive poljoprivredne proizvodnje moguć posle tri godine.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković istakla je i da primena biomase kao energetskog resursa može imati značajne efekte ako je zasnovana na održivosti.

Na konferenciji „Održivo snabdevanje energijoim“ ministri poljoprivrede i zaštite životne sredine diskutovali su o temama od opštog značaja, pre svega o obnovljivim izvorima energije koji mogu imati značajnu ulogu u unapređenju sektora poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković danas će učestvovati i na konferenciji R20 (Region of Climate Action) na kojoj će biti izneti regionalni stavovi koji su značajni za međunarodne pregovore iz oblasti klimatskih promena.

Sandra Jovićević

foto: srbijadanas.com