Održana konferencija o održivom turizmu

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković otvorio je 9. Regionalnu konferenciju o održivom turizmu, preduzetništvu i lokalnom ekonomskom razvoju.

Cilj ove dvodnevne međunarodne edukacije je razmena iskustava u segmentu održivog turizma, koja treba da doprinese kreiranju modela za podizanje konkurentnosti turističke destinacije, unapređenju destinacijskog menadzmenta, te afirmaciji koncepta smart destinacija.

Đoković je otvarajući skup istakao da je održiv način življenja, kao i održivi turizam, koncept razvoja čiji je cilj da se buduće generacije zaštite, i da sačuvamo sve ono što smo nasledili.

Konferenciju posvećenu održivom razvoju turizma, koja se održava u Rektoratu UNS-a, organizuju Centar za istraživanja i studije turizma, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam,u saradnji sa Gradom Novim Sadom, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i drugim partnerima iz akademskog, javnog i privatnog sektora.

izvor: vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević