Održana konferencija o održivom razvoju turizma u Dunavskom regionu

Turizam | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Pixabay

Povodom Međunarodnog dana Dunava održana je konferencija Održivi razvoj turizma u Dunavskom regionu: Nove perspektive.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije gospodin Rasim Ljajić izjavio je da je nastavak izgradnje infrastrukture na Dunavu jedan od prioriteta države. Kako je najavio, ove godine se očekuje gradnja tri nova prištaništa na ovoj reci, a u proteklom periodu radilo se puno na razvoju infrastrukture na rekama. Ljajić je objasnio da je više od 40 lokaliteta u Srbiji pod zaštitom UNESKO-a na Dunavu, dok više od 30 nacionalnih parkova čine ovu reku Amazonom Evrope.

Direktor Turističke organizacije Srbije gospođa Marija Labović ukazala je da je turizam veoma značajan za održivi razvoj naše zemlje.

Generalni sekretar Svetske turističke organizacije gospodin Taleb Rifai istakao je značaj Dunava kao reke za čitav region i istovremeno podvukao da njegov ogroman potencijal Srbija treba da iskoristi.

Konferenciju, koja se održava povodom UN-ove Godine održivog turizma za razvoj i Međunarodnog dana Dunava, organizovalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Svetskom turističkom organizacijom Ujedinjenim nacijama i Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GIZ).

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević