Održana konferencija o električnoj energiji u Mostaru

Region

elektricna energija mondo.rs

U Mostaru u Bosni i Hercegovini danas je održana konferencija „Budućnost tržišta električne energije u Bosni i Hercegovini“.

Predstavnik „Elektroprivrede HZ HB“ gospodin Ervin Leko izjavio je da je cilj konferencije realno prikazivanje trenutno stanje u ovoj oblasti, ali i šta potrošače očekuje u budućnosti.

Direktor Hrvatske berze električne energije (HROTE) gospodin Silvio Brkić izjavio je da je liberalizacija tržišta električne energije neminovnost, kao i da je zamišljena tako da donosi brojne pogodnosti za krajnje kupce električne energije.

Generalni direktor NOS-a gospodin Josip Dolić dodao je da je potrebno da kompanije poput operatora prenosnog sistema obezbede elemente za siguran i efikasan način, a da je krajnji cilj da se osiguraju svi elementi u mreži da bi krajnji potrošači imali sigurno snabdevanje električnom energijom.

U okviru konferencije razgovarano je i o obnovljivim izvorima energije, električnoj energiji, liberalizaciji tržišta električne energije, berzi električne energije. Konferenciju je organizovala „Elektroprivreda HZ HB“.

Sandra Jovićević

foto: mondo.rs