Održana konferencija o cirkularnoj ekonomiji u Kragujevcu

Srbija | Upravljanje otpadom

1

U zgradi Gradske uprave Kragujevca održana je završna konferencija projekta „Promocija cirkularne ekonomije u centralnoj i zapadnoj Srbiji“ koji realizuje Arhus centar uz podršku grada Kragujevca.

Na temu cirkularne ekonomije učesnicima konferencije govorio je profesor Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu gospodin Goran Bošković, dok su primere dobre prakse u upravljanju otpadom, primarne selekcije otpada kao i uspešne saradnje javnog i civilnog sektora u ovim oblastima prezentovali predstavnici grada Kruševca.

O aktivnostima projekta „Promocija cirkularne ekonomije u Centralnoj Srbiji“ govorio je predstavnik Udruženja Arhus centar Kragujevac gospodin Srđan Matović. U svom izlaganju on je istakao efikasnost cirkularne ekonomije koja podrazumeva saradnju svih aspekata društva, ali i međusobnu saradnju udruženja iz različitih gradova i okruga Srbije.

Na teritoriji Šumadijskog, Pomoravskog, Rasinskog, Raškog, Moravičkog i Zlatiborskog okruga, projekat „Promocija cirkularne ekonomije u centralnoj i zapadnoj Srbije“ sprovodi Arhus centar uz podršku Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji.

izvor: kragujevac.rs