Održana konferencija „Green Ideas“ u Beogradu

Srbija | Održivi razvoj

1753067_ekologija_v

U četvrtak 14. aprila 2016. godine u Starom Dvoru u Beogradu održana je donatorska konferencija „Green Ideas“.

Predsednik Skupštine grada Beograda gospodin Nikola Nikodijević izjavio je ovom prilikom da je cilj konferencije stvaranje dugoročnih partnerstava između grada Beograda, donatorske zajednice i međunarodnih partnera u vezi sa projektima iz oblasti zaštite životne sredine i energetike.

Gradonačelnik Beograda gospodin Siniša Mali je istakao da su osnovni principi razvoja grada održivost i jačanje konkurentnosti. Dodao je da će se na konferenciji razgovarati o velikim razvojnim projektima kao što su realizacija projekta deponije u Vinči, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i projekata energetske efikasnosti.

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije gospodin Ivica Dačić dodao je da je oblast zaštite životne sredine jedna od ključnih oblasti u pregovorima za ulazak u Evropsku uniju, kao i da je bitno da Republika Srbija ima spremne projekte koji bi mogli odmah da budu realizovani kada stignu sredstva iz evropskih fondova.

Sekretar grada Beograda za zaštitu životne sredine gospodin Goran Trivan naveo je da se grad Beograd sve više trudi da zaštita životne sredine i održivi razvoj budu prioriteti razvojne politike.

Na skupu su predstavljeni okviri projekata u oblasti zaštite životne sredine, obnovljivih izvora energije i klimatskih promena.

Konferenciju „Green Ideas“ organizovali su kabinet gradonačelnika grada Beograda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda.

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs