Održana konferencija „Energetske perspektive i izazovi“

Srbija

h2

U okviru manifestacije „Dani energetike i investicija“ održana je regionalna konferencija „Energetske perspektive i izazovi“.

Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije gospodin Aleksandar Antić nakon konferencije izjavio je za novinare da cena električne energije neće biti povećana, kao i da ne postoji obaveza da se do određenog datuma poveća. On je dodao da postoji obaveza da se prati realizacija plana finansijske konsolidacije EPS-a i da se preduzmu sve potrebne mere da EPS postane stabilna firma.

Direktor JP „Srbijagas“ gospodin Dušan Bajatović rekao je za novinare da će aktuelna cena gasa važiti do kraja marta 2016. godine, dok će u periodu od aprila do juna biti snižena. On je podsetio da je tržište prirodnog gasa i drugih energenata u Republici Srbiji liberalizovano i da svako može dobiti licencu.

Na konferenciji „Energetske perspektive i izazovi“ bilo je reči o naftu, gasu, električnoj energiji i održivom razvoju. Konferenciju su organizovali Color Media Communications u saradnji sa redakcijom diplomatskog magazina „Diplomacy&Commerce“.

Sandra Jovićević

foto: color.rs