Održana javna debata o održivoj ekonomiji u poljoprivredi i građevinarstvu

Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 14. novembra 2017. godine održana je javna debata „Principi održive ekonomije u poljoprivredi i građevinarstvu“ u organizaciji Arhus centra Novi Sad.

Na ovom skupu predstavljena je Studija izrađena u okviru projekta „Napredak ka cirkularnoj/održivoj ekonomiji u Vojvodini – Pokretači i ometači eko-inicijativa“, koji finansiraju i podržavaju OEBS Misija u Srbiji, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

U javnoj debati učestvovali su, između ostalih, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić, zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Andrić, nacionalna savetnica za pitanje zaštite životne sredine pri Misiji OEBS u Srbiji dr Olivera Zurovac Kuzman kao i predstavnica organizacije GIZ Maša Šašić.

Državni sekretar Ivan Karić i zamenik sekretara Aleksandar Andrić istakli su značaj organizacija civilnog društva, bez kojih ne bi bilo dijaloga između građana i resornih institucija, te da su saradnja i partnerstvo veoma važni u cilju pokretanja eko-inicijativa.

Krajnji rezultat i finale projekta jeste pokretna izložba koja prikazuje primere dobre prakse u oblasti cirkularne ekonomije, a plan je da ista obiđe sva mesta i gradove u Vojvodini.

izvor: ekourb.vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević