Održana akcija čišćenja u Somboru

Srbija | Upravljanje otpadom

U Somboru je proteklog vikenda održana akcija čišćenja u okviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ koju su 2016. godine pokrenuli kompanija SBB, SBB Fondacija i Total TV.

U akciji čišćenja učestvovao je eko tim SBB Fondacije, Tatjana Ilić, menadžer poslovne jedinice SBB-a u Somboru i Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije. Značaj kampanje prepoznali su i članovi džudo kluba „IPON” sa trenerom Marijanom Milković, kao i članovi odbojkaškog kluba „Voley Stars” sa direktorom Vladimirom Karanovićem, koji su svojim aktivnim učešćem dali sugrađanima pozitivan primer.

Gospođa Ilić je izjavila da je zadovoljna podrškom koju tokom akcije čišćenja, jer je ona osmišljena kako bi se podigla svest građana o očuvanju životne sredine. Nadam se da će kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!” ispuniti svoj cilj, a za to je neophodna aktivnost svih nas, kako bi smo dobrim primerom pokazali kako se čuva grad u kome živimo.

Gospodin Kovačić je dodao da grad Sombor podržava ovu akciju čišćenja i da se nada da će se ova akcija nastaviti sve dok svi građani ne budu svesni važnosti ove teme.

U okviru kampanje, tokom 2016. godine očišćen je veliki broj javnih površina u više od 20 gradova, postavljeno je 16 igrališta u 16 gradova Srbije, 2.500 dece videlo je predstavu „Ko to tamo prlja?“, dok je oko 30 javnih ličnosti podržalo kampanju kroz motivacione video poruke koje pozivaju na odgovornost.

izvor: soinfo.org

Sandra Jovićević