Održana akcija čišćenja jezera u Resniku

2-Jezero_ciscenje01

Proteklog vikenda organizovana je akcija čišćenja jezera u Resniku u kojoj su učestvovali zaposleni u opštini Rakovica, radnici JKP „Zelenilo Beograd“, JKP „Gradska čistoća“, JVP „Beogradvode“, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, grada Beograda, GO Rakovica, kao i veliki broj volontera.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da ovom akcijom Gradska opština Rakovica pokazuje koliki značaj pridaje zaštiti životne sredine. Dodala je da su veliki problem Beograda i cele Srbije otpadne vode, kao i pojedinci koji se loše odnose prema životnoj sredini tako da zbog toga moramo biti posvećeni pitanju vodosnabdevanja i tretmanu otpadnih voda.

Menadžer grada Beograda gospodin Goran Vesić istakao je da je jezero u Resniku samo 17 kilometara udaljeno od centra grada, kao i da je na toj lokaciji u planu izgradnja turističko-sportskog kompleksa na deset hektara. Naveo je da je u toku izrada plana detaljne regulacije za Topčidersku reku, kao i izrada fekalne kanalizacije u Resniku koja bi trebalo da bude završena do 10. maja 2016. godine. Dodao je da je započeta izrada i Jelezovačkog kolektora na Voždovcu, kao i da grad Beograd radi na unapređenju zaštte životne sredine i ekologije.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs