Održan skup o „zelenoj“ industriji u PKS

Svet

zelena industrija pks skup imate rec

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa mr Stana Božović učestvovala je juče, 9. oktobra 2014. godine na skupu „Imate reč – budite deo rešenja“. Ovaj skup održan je u Privrednoj komori Srbije, a jedna od glavnih tema bila je „zelena“ industrija i zaštita životne sredine.

Gospođa mr Stana Božović izjavila je da je Poglavlje 27 koje se odnosi na zaštitu životne sredine najsloženije i najskuplje poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom. Ona je istakla da će Republika Srbija izmiriti sve obaveze prema reciklerima, kao i da će u 2018. godini srpsko zakonodavstvo iz ove oblasti biti usklađeno sa evropskim.

Na skupu „Imate reč – budite deo rešenja“ rečeno je i da će biti formirana radna grupa koja će unaprediti položaj reciklažne industrije i njeno finansiranje.

Skupu su prisustvovali i ministar privrede gospodin Željko Sertić, savetnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospodin Ivica Radović, kao i veliki broj predstavnika reciklažne industrije.

Sandra Jovićević

foto:eko.minpolj.gov.rs