Održan skup o kontaminiranim lokacijama u Srbiji

U prostorijama Privredne komore Srbije, 20. aprila 2017. godine održan je skup „Kontaminirane lokacije u Republici Srbiji – Osvrt na trenutno stanje i planirana istraživanja u okviru UNEP/GEF projekta“. Organizaciju skupa realizovao je UNEP i partnerska nevladina organizacija FEA-Inicijativa za šumarstvo i životnu sredinu, a domaćin skupa bila je Privredna komora Srbije.

Skup su otvorili i podržali državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave gospodin Bojan Stević, pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine gospodin Aleksandar Vesić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine gospodin Filip Radović kao i gospodin Dušan Stokić iz Privredne komore Srbije.

Na skupu su predstavljeni rezultati dosadašnjih projektnih aktivnosti kao i planovi predstojećih istraživanja sa ciljem preciznijeg određivanja nivoa zagađenja zemljišta na projektom definisanim lokacijama. Predstavnici lokalne samouprave, stečajni upravnici i predstavnici privrednih subjekata, imali su priliku da se upoznaju i sa zakonskim obavezama u oblasti zaštite zemljišta i smernicama za održivo upravljanje zemljištem.

izvor: sepa.gov.rs

Sandra Jovićević