Održan seminar ProCredit banke o mini solarima

Srbija

pro credit banka solaris

ProCredit banka organizovala je 18. novembra 2014. godine seminar za svoje klijente „Potencijal u mini solarima“. Cilj seminara bio je da predstavi investiranje u mini solarne elektrane, kako bi poslovni i privatni objekti postavljanjem ovakvim sistema postali energetski autonomniji, istaknuto je u saopštenju ProCredit banke.

U okviru seminara predstavljena je kompanija „Energize“ koja prodaje opremu za mini solarne elektrane, kao i kompanija „Solaris Energy“ koja je vlasnik najveće solarne elektrane u Srbiji.

Predstavnici kompanije „Solaris Energy“ prezentovali su kako su znanje, stručnost i vizija doveli do izgradnje jednog ovakvog projekta. U saopštenju stoji da je osim korišćenja najmodernijih satelitskih snimaka i praćenja mapa radijacija sunca bila uključena i specifičnost mikro klime u izgradnji solarne elektrane u Kladovu.

Inače, ProCredit banka do sada je investirala preko 3,9 milijarde evra u Srbiju kroz preko 375 hiljada kredita. Čak 80 odsto ovih sredstava odobreno je malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i poljoprivrednicima.

Sandra Jovićević

foto: ProCredit banka