Održan sastanak o upravljanju otpadnim vodama u Leskovcu

U kabinetu gradonačelnika Leskovca održan je sastanak na kojem je bilo reči o Projektu upravljanja otpadnim vodama, i to o njegovoj trećoj komponenti koja podrazumeva proširenje kanalizacione mreže u Leskovcu.

Ekonomski savetnik Ambasade Kraljevine Holandije Duško Krsmanović izjavio je da se očekuje da, ukoliko sve bude kako treba, u narednih nekoliko meseci krenemo sa pregovaračkim delom vezanim za potpisivanje ugovora u vrednosti od oko 7 miliona evra i nadam se da bi kroz par godina Leskovac mogao da dobije osamdesetak kilometara kanalizacione mreže. On je dodao da je cilj ovog sastanak bio da se utvrdi stepen ispunjenosti kriterijuma za nastavak i fazu implementacije, uz napomenu da se ide u dobrom pravcu.

Milan Stevanović, ispred Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, čestitao je gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću na rešenosti da se ovaj projekat realizuje. Kako je istakao, na ovom sastanku potvrđeno je i da će resorno ministarstvo do kraja godine finansirati kolektor u dužini od 5 kilometara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović još jednom je izrazio rešenost lokalne samouprave da se sve što je u okviru zakonske regulative Republike Srbije prilagodi zahtevima projekta, kako bi odluka o donaciji bila pozitivna i čime bi se stekli uslovi da se uđe u sledeću fazu realizacije ovog značajnog projekta.

Ukupna vrednost ORIO projekta je oko 7.920.000 evra.

izvor: gradleskovac.org

Sandra Jovićević