Održan sastanak o održavanju elektrodistributivnog sistema

Srbija

odrzavanje_640 ed elektrosrbija.rs

Uprava PD „Elektrosrbije“ održala je 5. novembra ove godine sastanak rukovodilaca koji su zaduženi za održavanje elektrodistributivnog sistema. Cilj sastanka je bio analiza elektrodistributivnog sistema i elektroenergetskih objekata.

Direktor PD „Elektrosrbija“ gospodin Srđan Đurović istakao je da je neophodno više radnika elektromonterske struke zbog mogućih prekida u napajanju do kojih može doći ako zima bude jaka. On je dodao da su jedan od glavnih nedostataka trafostanice koje su preuzete od JP „Elektromreža Srbije“ jer su izgrađene pre više od 50 godina.

Direktor Sektora za distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom EPS-a gospodin Dragan Radović izjavio je da su rezultati dobri što se tiče održavanja sistema, ali bi mogli da budu još bolji. On je istakao da sistem mora biti pouzdan bez obzira na sve vremenske uslove.

Osim toga, bilo je reči i o otklanjanju kritičnih tačaka na sistemu, kao i o pouzdanosti sistema. Takođe je dogovoreno da direktor Sektora za distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom EPS-a gospodin Dragan Radović održi posebne sastanke sa svim privrednim društvima o planovima koji se tiču održavanja.

Sandra Jovićević

foto: elektrosrbija.rs