Održan sastanak na temu vodosnabdevanja u Hrvatskoj

Region

Foto: mzoip.hr

U kancelariji župana Šibensko-kninske županije održan je radni sastanak na temu vodosnabdevanja i odvodnje tri dalmatinske županije na kome su učestvovali ministar zaštite životne sredine i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić, šibensko-kninski župan Goran Pauk, predsednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, zamenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, zamenik župana Zadarske županije Šime Vicković, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i predstavnici komunalnih kompanija tri dalmatinske županije u čijoj su nadležnosti vodosnabdevanje i odvodnja.

Glavne teme sastanka bile su osiguravanje kapaciteta pitke vode i odvodnja na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Ministar Ćorić je izjavio da će u narednom periodu u ove tri županije biti realizovano 18 projekata u oblasti vodosnabdevanja u vrednosti od 7,6 milijardi kuna. On je istakao činjenicu da u narednom periodu treba značajno unaprediti aktivnosti u kontekstu smanjenja gubitaka vode. Zbog dotrajalosti mreže, ali i drugih objektivnih problema, u ovom trenutku gubici vode na području ove tri županije iznose oko 61 odsto, što je više od hrvatskog proseka. Rečeno je i da će uskoro početi realizacija projekta Miljacka koji će doprineti poboljšanom vodosnabdevanju i povezivanju Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

izvor: mzoip.hr

Sandra Jovićević