Održan radni sastanak Pregovaračke grupe 27

image-0-02-05-823ac8e89524d8a777169fad64f9d6bc85d6ceea5773af57cb75dbf39f14ead9-v

Pregovaračka grupa 27 je 6. decembra 2016. godine u Palati Srbija održala radni sastanak u vezi sa trenutnom situacijom i planiranim aktivnostima oko pregovaračkog procesa.

Skup je otvorila i prisutne pozdravila gospođa Stana Božović, uz uvodne napomene o trenutnom stanju pregovaračkog procesa u okviru Pregovaračke grupe 27 i zahvalila se svima na odgovorima koje su pripremili na pitanja Komiteta za proširenje Saveta EU (COELA), budući da se i kroz njih vrši procena spremnosti zemlje kandidata za pristupanje EU.

Prisutnima se zatim obratila šef Pregovaračkog tima gospođa Tanja Mišćević podvlačeći da za Poglavlje 27 neće biti merila za otvaranje pregovaračke pozicije, kao i da Post-skrining dokument već pokriva 80 odsto ove materije, tako da u pripremi pregovaračke pozicije posebno treba voditi računa o direktivama koje su usvojene nakon Post-skrining dokumenta.

Prezentaciju o Pisanju pregovaračke pozicije sa detaljnim prikazom koraka koji očekuju Pregovaračku grupu 27, predstavio je zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije gospodin Srđan Majstorović. Sastanak je zaokružen prezentacijom ,,Priprema pregovaračke pozicije – status i naredni koraci“, koju je pripremila šef Grupe za evropske integracije u oblasti životne sredine gospođa Sandra Milićević Sperlić i u kojoj su prikazane predstojeće aktivnosti Pregovaračke grupe, nakon čega je usledila diskusija prisutnih.

izvor: eko.minpolj.gov.rs