Održan Međunarodni simpozijum o ekološkom menadžmentu u Boru

Svet

ekoloski_simpozijum_na_borskom_jezeru_rtv_bor

Na Borskom jezeru proteklog vikenda održan je Međunarodni simpozijum o ekološkom menadžmentu u organizaciji Tehničkog fakultet u Boru, Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Birkenfeld Kampusa Univerziteta u Triru u Nemačkoj.

Prodekan za nauku i međunarodnu saradnju Tehničkog fakulteta u Boru gospođa Dragana Živković u intervjuu za Tanjug izjavila je da ovaj simpozijum ima za cilj da poveže stručnjake iz različitih zemalja koji se bave ekologijom i tokovima materijala, kao i zaštitom životne sredine.

Profesor Tehničkog fakulteta u Boru gospodin Ivan Mihajlović za Tanjug je rekao da je simpozijum odlična prilika za predstavljanje novih ideja, kao i da je njegov cilj da se ono što se nekada smatralo otpadom upotrebi kao alternativni izvor za dobijanje metala.

Na Međunarodnom simpozijumu o ekološkom menadžmentu učestvovali su stručnjaci iz Srbije, Nemačke, Rusije, Poljske, Bugarske, Bosne i drugih zemalja, a predstavljeno je više od 40 stručnih radova na temu ekologije i korišćenja otpadnih metala.

Ovaj simpozijum finansirala je Vlada Savezne Republike Nemačke.

Sandra Jovićević

foto: rtvbor.rs