Održan Međunarodni sajam poljoprivrede i klimatskih promena u Francuskoj

Svet | Klimatske promene

Ministar_Snezana-Bogosavljevic-300x200

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije gospođa Snežana Bogosavljević Bošković učestvovala je na Međunarodnom forumu poljoprivrede i klimatskih promena. Ovaj forum održan je 20. februara 2015. godine u Francuskoj u Parizu.

U okviru foruma bilo je reči o smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte, kao i o uticaju klimatskih promena na razvoj poljoprivrede. Takođe se govorilo o unapređenju poljoprivrede uz pomoć klimatskih promena i značaju državnih i javnih institucija u kreiranju agrarnih politika i politika životne sredine.

Na forumu su učestvovali ministri poljoprivrede brojnih svetskih država kao i predstavnici Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu, a jedan od govornika bio je i predsednik Francuske gospodin Fransoa Oland.

Međunarodni forum poljoprivrede i klimatskih promena održan je uoči Međunarodnog sajma poljoprivrede u Parizu, a organizovali su ga Ministarstvo poljoprivrede, hrane i šumarstva Francuske i Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodnog razvoja.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs