Održan Forum posvećen vodi, otpadu, i direktivama Evropske unije

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić učestvovao je u radu Foruma novih investicionih mogućnosti za tehnološka rešenja čvrstog otpada i otpadnih voda koji je organizovala Ambasada Slovačke Republike u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Forum posvećen vodi, otpadu, i direktivama Evropske unije kojima se reguliše ova oblast, okupio je stručnjake, predstavnike državnih institucija i lokalnih samouprava, kako bi se detaljnije upoznali sa mogućim slovačkim ekološkim rešenjima kao odgovorima na izazove zaštite životne sredine Republike Srbije.

U svom uvodnom obraćanju, Ivan Karić je ukazao na brojne mere i aktivnosti koje je Srbija preduzela u okviru pregovaračkog procesa za pristupanje Evropskoj uniji i što skorije otvaranje Poglavlja 27 – životna sredina i klimatske promene, i istakao opredeljenost Srbije da usvajanjem pozitivnih praksi uspostavi evropske standarde u zaštiti životne sredine.

Posredstvom diskusija, predavanja i prezentacija date su preporuke za naredne korake saradnje u slovačko-srpskom sektoru životne sredine.

Ovom prilikom upriličeni su i B2B sastanci slovačkih i srpskih preduzeća.

Milisav Pajević