Održan Bodrog festival

Srbija

 

Foto: JP "Vojvodinašume"

Foto: JP „Vojvodinašume“/ Bodrog fest

Jedan od značajnijih segmenata Bodrog festivala koji je održan 10. i 11. avgusta bio je osim predstavljanja zanata, domaćih proizvoda, tradicionalnih jela i kulturnog nasleđa Bačkog Monoštora, upravo  promovisanje i razvoj ekološke svesti, gde je uzelo učešća ŠG „Sombor“ i referent za zaštićena područja u JP „Vojvodinašume“, Biljana Latić.

Poseban akcentat stavljen je na Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ koji kao deo novoproglašenog UNESCO Rezervata biosfere „Bačko Podunavlje“,  važi i u regionu kao izuzetna turistička destinacija.

Razvojni  pravac  u tom smislu odnosio se i na još jedno učešće agencije Vojvodinašume – Travel na festivalu i  predstavljanje potencijala ovog područja kojim upravlja JP „Vojvodinašume“, kao posebno atraktivnog odredišta  za domaće i strane turiste.

Predstavljen je između ostalih i program obilaska, Specijalnog rezervata, koji podrazumeva boravak Eko-centru „Karapandža“, edukativne staze za šetnju „Bestrement“ uz vožnju brodom uz vodiča do ušća Drave, edukativne staze „Šrbac“ i  „Karapandža“ kao i mogućnost vožnje brodom do „Lavača“.

Bodrog festival 2018 je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

Milisav Pajević