Od „Morave“ do Beča – od početka decembra i avionom!

Mobilnost

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, i direktor “Er Srbije” Dankan Nejsmit potpisali su ugovor o obavljanju avio-prevoza na dve linije u javnom interesu s aerodroma “Morava” kod Kraljeva.

“Na osnovu transparentnog postupka i sprovedenog javnog poziva, ‘Er Srbija’ je dobila mogućnost da od početka decembra leti za Beč, a od proleća i ka Solunu, sa trećeg međunarodnog aerodroma u Srbiji, aerodroma ‘Morava’ kod Kraljeva. Kao resorna ministarka ponosna sam na to kako posluju naša tri međunarodna aerodroma, i beogradski, i niški, koji će završiti godinu sa više od 400.000 putnika, i želimo da isto tako razvijamo i aerodrom “Morava”, na kojem će sledeće godine početi i izgradnja nove piste”, rekla je Mihajlovićeva posle potpisivanja Ugovora o pružanju usluge obavljanja avio-prevoza na linijama proglašenim kao linije u javnom interesu u Vladi Srbije.

Direktor “Er Srbije” Dankan Nejsmit rekao je da su veoma zadovoljni što je “Er Srbija” dobila mogućnost da od 1. decembra krene sa letovima s aerodroma “Morava” i što će ta kompanija leteti sa ukupno tri aerodroma u Srbiji.

Foto: Wikipedia/Ministarstvo odbrane

Pomoćnik ministarke za vazdušni saobraćaj, Zoran Ilić, rekao je da su linije Kraljevo-Beč-Kraljevo i Kraljevo-Solun-Kraljevo proglašene linijama u javnom interesu na osnovu analiza i na predlog regiona Šumadije i Zapadne Srbije, odlukom Vlade Srbije koja je uvažila njihov zahtev.

Planirano je da letovi na liniji Kraljevo-Beč-Kraljevo započnu u prvoj nedelji decembra, a na liniji Kraljevo-Solun-Kraljevo od 10. marta 2020. godine. Linija za Beč funkcionisaće tokom cele godine, linija za Solun u periodu od marta do oktobra, a na obe linije leteće se tri puta nedeljno.

Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture