Očišćeni dimnjaci u osnovnim školama u Paraćinu

Vesti | Srbija

 

Foto: Pixaby

Javno preduzeće „Poslovni centar“ je početkom septembra počelo realizaciju poslova vezanih za dimničarske usluge u Paraćinu.

Tokom septembra ove usluge realizovane su u osnovnim školama i odnosile su se na pregled, kontrolu i čišćenje dimnjaka i kotlova u OŠ „Branko Radičević“ u Popovcu i njenim područnim školama u Stubici, Buljanu i Zabregi, te u školi „Branko Krsmanović“ u Donjoj Mutnici sa objektima u Izvoru, Gornjoj Mutnici, Lešju, Plani, Klađevici.

Usluga je pružena i OŠ „Đura Jakšić”, njenom isturenom objektu u Čepuru, te OŠ „Stevan Jakovljević“.

Ovo preduzeće je u pregovorima sa upravnicima stambenih zgrada, gde očekuje dobar odziv i dogovore. Posle toga krenuće sa održavanjem dimnjaka i u individualnim domaćinstvima.

Javno preduzeće „Poslovni centar“ trenutno ima tri angažovana licencirana dimničara, ali će se taj broj menjati zavisno od obima posla.

Podsetimo da su po Zakonu o komunalnim delatnostima lokalne samouprave dužne da organizuju pružanje dimničarske usluge jer je to komunalna delatnost, a u opštini Paraćin poverena je JP „Poslovnom centru“.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Info-energetski Paraćin“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.