Očišćen i uređen prostor značajan za razvoj urbanog identiteta Užica

Vesti

U saradnji sa lokalnim javnim preduzećima i građanima Užica očišćen je i uređen Kec bar kod Narodne bibliotke, prostor koji je decenijama bilo mesto okupljanja užičkih boema i kreativne omladine i generisao alternativne sadržaje značajne za razvoj urbanog identiteta grada.

Foto: Grad Užice

U okviru akcije popločane su staze ka ulici Ljube Stojanovića, uklonjeni grafiti sa kamenih ploča, obavljeno je hemijsko čišćenje zidnih i podnih površina, zamena drvenog mobilijara – klupa, orezivanje rastinja, postavljene su đubrijere i uređene zelene površine.

Postavljanje i zamena kamenih pločica na zidovima i stepenicama planirani su u narednom periodu.

U realizaciju akcije aktivno su se uključila javna preduzeća – Užice razvoj, JKP „Bioktoš” i JP „Stan, dok su Narodna biblioteka, JP „Veliki park”, JK „Vodovod” i JKP „Niskogradnja” pružili tehničku podršku u određenim segmentima.

Kompanija Unilever je finansirala veći deo radova vrednosti oko milion dinara, Kristina Rakulj, iz ove kompanije istakla je da je cilj akcije da okruženje bude uređeno i čisto, kao i da održavamo gradove i parkove.

„Drago nam je što smo građanima Užica omogućili da mogu da uživaju, a nadam se da ćemo imati još prilika da sarađujemo”.

U ime grada Užica kompaniji Unilever i svim građanima koji su se uključili u akciju koju je inicirala Tamara Petrović iz RRA Zlatibor, zahvalio se pomoćnik gradonačelnika Nemanja Nešić i naglasio.

„Nadam se da ćemo nastaviti da čuvamo imovinu ovog kultnog mesta u gradu kao deo ambijentalne celine Trga partizana”.

Milisav Pajević