Obrenovčani dobili dve nove biciklističke staze u Zabranu

Vesti | Srbija

Pešacima i biciklistima u Obrenovcu je obezbeđen prostor jer su svi građevniski radovi kompletno završeni, a urađena je i adekvatna saobraćajna signalizacija.

Foto: Gradska opština Obrenovac

Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac, kaže da je sada upotpunjena ambijentalna celina u omiljenoj izletničkoj šumi i da se radi o velikom benefitu za Obrenovčane, kako za one koji se bave sportom, tako i za one koji slobodno vreme provode u šetnji ili vožnji biciklom.

Novim biciklističkim stazama prošetao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

On je tom prilikom uputio apel građanima da na ovom prostoru posebno vode računa jedni o drugima, kao i o izletištu koje je nazvao jednim od najlepših u Beogradu.

„Jedina stvar zbog koje bih apelova na sve naše sugrađane jeste ta da je zaštićeno prirodno dobro Zabran naše najveće blago. Ono ima 41 hektar i siguran sam da postoji mesto za svakoga.

Moramo pokazati solidarnost, kao uvek što smo pokazivali do sada i da brinemo jedni o drugima na ovom prostoru.

Ukoliko smo došli da napravimo svoju privatnu zabavu, roštilj, ukoliko smo gosti nekog restorana, nemojmo da stanemo na stazu. Ima mesta gde se može parkirati automobil i napraviti ugođaj za ono zbog čega smo došli”, rekao je Čučković.

On dodaje i to da nikome nisu potrebne kazne, intervencije komunalne milicije, niti bilo šta slično, ukoliko se kao zajednica potrudimo da očuvamo sadašnji izgled Zabrana.

„Ljudi koji koriste ovaj prostor će sigurno brinuti o njemu, da ne ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju, posebno da se ne mešaju pešaci i biciklisti i to je veoma važno na ovom segmentu našeg gradilišta. Apelovao bih i na rekreativce, kada koriste sprave, a doći će i kišni, jesenji dani, ukoliko ih izblatnjave, neka ih očiste za drugog koji dolazi.

Ne trebaju nama kazne, niti nam treba komunalna milicija, niti nam treba bilo ko, ukoliko na taj način budemo o ovom prostoru brinuli, a mislim da smo ga napravili kao jednog od najlepših u Beogradu”, istakao je Čučković.

Milisav Pajević