Obnova Osnovne škole za decu s posebnim potrebama u Mostaru

Foto: Facebook (screenshot)

Osnova škola za decu s posebnim potrebama Mostar dobija novi sprat, a škola će konačno dobiti i lift. Građevinski radovi na objektu već su u toku, a plan je nadogradnja sprata od 180 kvadratnih metara na postojeći objekat škole tako da se ugrađuje spoljni lift koji će omogućiti učenicima s većim motoričkim teškoćama neometano i lakše kretanje po svim školskim prostorijama.

Ugradnjom lifta rešiće se dugogodišnji problem škole čije je osoblje, kako je ranije rečeno, učenike s telesnim teškoćama u naručju prenosilo na sprat.

„Osnivač škole, Grad Mostar, prepoznao je realnu potrebu škole i krenuo u realizaciju svih potrebnih aktivnosti kako bi novu školsku godinu, nadamo se, započeli u novim prostorima i s novim, proširenim školskim aktivnostima za naše učenike i njihove roditelje“, kazala je za Bljesak.info direktorka škole Maja Mustapić.

Direktorka dodaje da škola ove godine obeležava 45 godina od svoga osnivanja, pa je ovaj poklon grada Mostara, dugogodišnjoj tradiciji škole, došao u pravi čas.

Grad Mostar je javnu nabavu za izborom izvođača objavio u novembru 2019. godine, gde je procenjena vrednost radova viša od 440.000 konvertibilnih maraka, ali odluka o dodeli ugovora izvođaču nije objavljena.

Izvor: Bljesak.info