Objavljeni predlozi projekta iz oblasti OIE na konkurs za saradnju sa Masdar institutom

mre zelenasrbija.rs

Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije objavilo je spisak pristiglih projekata za Javni poziv naučnoistraživačkim organizacijama za dostavljanje predloga projekata u oblasti obnovljivih izvora energije u cilju saradnje sa Masdar institutom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na javni poziv prijavilo se 12 zainteresovanih institucija i pojedinaca za 20 naučnoistraživačkih projekata. Sve prijave će biti prosleđene Institutu Masdar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji će izvršiti selekciju i odabir projekata. Očekuje se da će početkom maja 2015. godine biti upriličeni susreti predlagača pojedinih projekata sa predstavnicima Masdar Instituta. Do 1. juna 2015. godine biće potpisani ugovori za realizaciju saradnje.

Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike je 3. marta 2015. godine raspisalo Javni poziv naučnoistraživačkim organizacijama za dostavljanje predloga projekata u oblasti obnovljivih izvora energije u cilju saradnje sa Masdar Institutom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Svi zainteresovani mogli su se prijaviti do 27. marta 2015. godine sa projektima koji se tiču zajedničkih radova na naučnoistraživačkim projektima na Masdar ili institutima u Republici Srbiji ili tematskim predavanjima srpskih stručnjaka na Masdar institutu, kao i tematskim predavanjima stručnjaka iz Masdar instituta u Republici Srbiji.

Sandra Jovićević

foto: zelenasrbija.rs