Objavljena odluka o sufinansiranju projekata u oblasti zaštite životne sredine

Svet

zastita zivotne sredine

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine objavilo je Odluku o sufinansiranju projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine za 2014. godinu.

Ovom odlukom 47 udruženja i organizacija dobila su skoro 25 miliona dinara za sufinansiranje projekata zaštite životne sredine. Najveća dodeljena suma iznosi 899 hiljada dinara za projekat Unapređenje učešća javnosti u upoznavanju i zaštiti prirode u Srbiji koji će sprovesti udruženje „Protego“ iz Subotice. Najmanja suma iznosi 151 hiljadu dinara za ekologičarenje odreda izviđača iz Petrovca na Mlavi.

Podsetimo, konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine raspisalo je Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine 5. februara 2014. godine, a rok za prijavu bio je 25. februar 2014. godine. Komisija za razmatranje projekata je 15. aprila ove godine sačinila Listu vrednovanja i rangiranja pristiglih prijava, a nakon njenog objavljivanja učesnici konkursa imali su pravo prigovora.

Cilj ovog konkursa je jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine i realizacija projekata kojima se doprinosi zaštiti i unapređenju životne sredine, kao i aktivnosti usmerenih na sprovođenje Arhuske konvencije (Konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine).

Sandra Jovićević