Objavljena odluka o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata energetski održivih farmi u Vojvodini

Srbija

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine doneo je Odluku o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi. Sedam poljoprivrednih gazdinstava, kombinata i preduzeća dobilo je 20 miliona dinara za realizaciju ovih projekata.

Podsetimo, konkurs je raspisan 23. oktobra 2014. godine, a trajao je do 7. novembra 2014. godine. Pravo učešća na konkursu za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi imali su zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici registrovani za uzgoj životinja na teritoriji AP Vojvodine. Ova sredstva se mogu iskoristiti za nabavku i montažu kotlova na biomasu i adaptaciju postojećih sistema za grejanje koji proizvode toplotnu energiju iz fosilnih goriva i dodavanje novog kotlovskog postrojenja za primarno korišćenje biomase u energetske svrhe.

Ugovori između Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i dobitnika sredstava za realizaciju projekata energetski održivih farmi biće potpisani 24. decembra 2014. godine.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs