Objavljena lista vrednovanja i rangiranja projekata iz oblasti zaštite životne sredine

ministarstvo-poljoprivrede rtv.rs

Ministartsvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije saopštilo je da je utvrđen predlog liste vrednovanja i rangiranja projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine.

Na konkurs se prijavilo oko 250 udruženja i organizacija civilnog društva, a njih 220 ispunjava uslove. Na predlog liste vrednovanja učesnici konkursa mogu podneti prigovor u roku od tri dana, dok se u roku od 10 dana mora dostaviti dokaz o obezbeđenju dodatnih finansijskih sredstava za realizaciju predloženog projekta.

Podsetimo, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije raspisalo je 29. maja 2015. godine Javni konkurs za sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2015. godini. Cilj ovog konkursa je unapređenje zaštite životne sredine i jačanje javne svesti o ovom pitanju, dok su prioriteti zaštita voda, zaštita zemljišta, upravljanje otpadom, ublažavanje klimatskih promena, sprovođenje Arhuske konvencije.

Ukupna vrednost projekta iznosi 20 miliona dinara, a najveća dodeljena suma po projektu može biti 900 hiljada dinara.

Sandra Jovićević

foto: rtv.rs