Objavljen Prvi dvogodišnji ažurirani izveštaj Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime

Srbija | Održivi razvoj

fbur_srb

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine objavilo je Prvi dvogodišnji ažurirani izveštaj Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Kako je navedeno, izveštaj je pripremljen u okviru projekta „Priprema Prvog dvogodišnjeg ažuriranog izveštaja Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenjih nacija o promeni klime“ koji je realizovalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine uz tehničku podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i finansijsku podršku Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF).

U izveštaju su date obaveze Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime, nacionalne karakteristike Republike Srbije, inventar gasova sa efektom staklene bašte, projekcije emisija do 2020. godine, aktivnosti na njihovom smanjenju, monitorng, izveštavanje i verifikacija i nedostaci i prioritetne potrebe.

Prvi dvogodišnji ažurirani izveštaj Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promeni klime možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: klimatskepromene.rs