Obezbeđena sredstva za aerodrom i deponiju u Kruševcu

Foto: JP Aerodrom Rosulje

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je u subotu da je Vlada za narednu godinu opredelila sredstva za realizaciju nekoliko projekata u Kruševcu, pre svega za aerodrom Rosulje i novu deponiju.

Momirović je, nakon razgovora sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović, precizirao da će sa približno 300 miliona dinara biti finansirana uzletno-sletna pista dužine 830 metara i ograda oko aerodroma. ,

„Sa tim investicijama ćemo u budućnosti pozicionirati aerodrom tako da ga možemo razvijati do međunarodnog nivoa“, objasnio je on i dodao da pista neće moći da primi velike avione, ali će omogućiti dalji razvoj ovog aerodroma.

Ministar je podsetio na to da su ranije investirana 24 miliona evra u postrojenje za preradu otpadnih voda i izgrađeno 60 kilometara kanalizacionih kolektora, ocenivši da je po tehnologiji ovog postrojenja Kruševac lider u regionu.

Palurović je predočila da je pomenuto postrojenje već u probnom radu i da ima nemerljiv značaj za grad i zaštitu životne sredine.

Prema njenim rečima, ovaj pogon prikuplja sve otpadne vode sa teritorije čitavog grada i prigradskih naselja, uz mogućnost da se ubuduće na njega priključe i okolna sela.

Sagovornici su, kao sledeći veliki projekat na kome će se raditi, najavili izgradnju nove deponije za primanje i preradu čvrstog otpada na lokaciji Srnje.

Izvor: Vlada Srbije

branding-content