Obeležen Svetski dan pešačenja u Nikšiću

Vesti | Region

 

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena, kao i Svetskog dana pešačenja, koji se obeležavaju 15. oktobra, Biciklistički klub „Perun“ iz Nikšića, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja  i Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore, već četvrtu godinu zaredom organizovali su obilazak žena preduzetnica na Gradskoj pijaci, kao i pešačku turu u zaštićenom području park šume Trebjesa.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je aktivnost civilnog sektora, prepoznajući važnost isticanja značajne uloge koju žena ima u poljoprivredi i proizvodnji hrane, posebno sa aspekta održavanja i napretka porodičnih gazdinstava, kao i života u ruralnim područjima Crne Gore.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Cilj je da se i na ovaj način doprinose osnaživanju seoskih žena i njihovom podsticanju da iskoriste raspoložive mogućnosti za dalji razvoj preduzetništva.

Osim predstavnika kluba “Perun” u akciji su učestvovali učenici Osnovne škole “Mileva Lajović Latović” sa nastavnicama i deca iz vrtića “Kosovka djevojka – Dragan Kovačević”, sa vaspitačima.

Deca su posetila žene preduzetnice na Gradskoj pijaci, razgovarala sa njima i u znak pažnje i uvažavanja poklonili im po buket cveća.

Zauzvrat, mališani su nagrađeni domaćim kvalitetnim i zdravim proizvodima, zagrljajem i osmehom.

Milisav Pajević