Obeležen Dan planete zemlje projekcijom filma „Reka života – Dunav“

Foto: pzzp.rs

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu Pokrajinski zavod za zaštitu prirode je prošle nedelje organizovao projekciju dokumentarno – ekološkog filma „Reka života – Dunav“ autora Olivera Fojkara.

Pre projekcije filma prisutne je ispred kompanije NIS pozdravio gospodin Zoran I. Filipović, ekpert HSE odeljenja, a ispred Zavoda autor filma dr Oliver Fojkar. Fojkar je tom prilikom istakao da dokumentarni film „Reka života“ predstavlja putovanje kroz prostor i vreme srpskog najlepšeg dela reke Dunav, kao i putovanje kroz život malog čoveka, ribara, od dečačkih dana, pa do zrelog doba. Naglasio je da Dunav predstavlja najznačajniju evropsku reku, sa svojih 2888 kilometara, a da je kroz Srbiju Dunav dug 588 kilometara i da upravo tu on postaje velik i moćan. Film je prikazao sva ona zaštićena prirodna i kulturna dobra duž Dunava u Srbiji koja moramo čuvati i štititi za sadašnja i buduća pokolenja.

Projekcija filma je organizovana povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, a u okviru zajedničke kampanje NIS-a i Zavoda koja nosi naziv: BRINI SE O PRIRODI.

izvor: pzzp.rs

Sandra Jovićević