O Povelji gradonačelnika na Danima energetike

Foto: Novosadski sajam

Povelja gradonačelnika je velika evropska inicijativa gradova potpisnika za povećanje upotrebe takozvane čiste energije, а podršku pruža i Stalna konferecija gradova i opština.

Tema panela koji će biti održan u u sredu, 26. februara, od 12 časova na Međunarodnim danima energetike i investicija u Novom Sadu, upravo je Povelja gradonačelnika za Zapadni Balkan.

Na panelu će se govoriti kako Povelja gradonačelnika može da pomogne održivoj energiji, zatim o Mreži energetskih menadžera i poverenika za eneregetsku efikasnost. Biće prezentovano i kako se Povelje gradonačelnika primenjuje u svetskim gradovima, a biće reči i o finansiranju ciljeva te povelje.

Panelisti su Bojan Gajić, energetski menadžer Grada Niša, Fethi Silajdžić, ENOVA, Sarajevo, Frederik Bojer, Povelja gradonačelnika (TBC),  Saša Vasilić, Opština Priboj,  Aleksandar Ivančić, Aiguasol, Energetika, infrastruktura i životna sredina, Miodrag Gluščević iz Stalne konferencije gradova i opština, a učesnik će biti i predstavnik Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Ulaz za posetioce na Dane energetike je besplatan, a održavaju se 26. i 27. februara u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma.

Izvor: Novosadski sajam