Novo postrojenje Aglomeracije u Smederevu biće po ekološkim standardima

Vesti | Srbija

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je juče u Smederevu početku izgradnje novog postrojenja Aglomeracije kompanije „HBIS grup Srbija“.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Kamen temeljac za pogon, u koji će ukupno biti uloženo 120 miliona dolara, položili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije „HBIS Tangstil“ i „HBIS grup Srbija“ Vang Laniju.

Izgradnjom novog postrojenja Aglomeracije kompanija „Hbis Group Serbia“ će se svrstati u vodeće evropske fabrike za očuvanje energije, a zaštita životne sredine će dostići svetske ekološke standarde.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za gradnju pomenutog pogona u Smederevu.

Mihajlović je najavila da će biti nastavljena ulaganja u razvoj infrastrukture u Smederevu, koja je važna za funkcionisanje privrede i nove investicije.

Ona je rekla da je u martu 2020. godine planiran početak izgradnje Luke Smederevo, i dodala da će u avgustu ove godine biti završeni radovi na izgradnji pruge koja će spojiti tu luku sa železničkim Koridorom 10.

Milisav Pajević