Novi vid zaštite od poplava u Paraćinu

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Nemački proizvođač mobilnog sistema po projektu zaštite Paraćina od velikih voda Crnice, uveliko montira mobilne delove na najširem području grada, koji će se od poplava ubuduće štititi na takav način.

Foto-ilustracija: Unsplash (David Anderson)

Projektom je predviđeno da se mobilnom opremom štiti pojas od crkve kroz park do betonskih zidova preko mosta na početku ulice Branka Krsmanovića, sa jedne i od zidova kod hotela Orbis do onih kod Petrusa, čitavom dužinom prethodno izgrađenih postamenata na kojima se montira, sa druge strane reke.

Ekipe nemačkog proizvođača testiraće funkcionalnost celokupne mobilne opreme sutra na području grada, tako da će saobraćaj preko drumskog mosta u Kralja Petra Prvog biti obustavljen u periodu od 11 do 14 sati, kako bi oprema bila proverena na licu mesta, dok će pešački most kod hotelske terase biti zatvoren najviše petnaestak minuta tokom testiranja opreme, kažu nadležni.

Izvor: Opština Paraćin

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.