Novi Sad: Podeljeni besplatni badnjaci kako bi se suzbila bespravna seča hrastova

Foto-ilustracija: Pixabay

Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ u subotu 6. januara, na Trgu slobode u Novom Sadu, organizovalo je deljenje besplatnih badnjaka građanima.

Badnjaci su ranije pripremlјeni u okviru redovnog gazdovanja hrastovim šumama, kako bi se suzbila bespravna seča mladih hrastovih izdanaka.

– Svake godine Grad Novi Sad zahvaljujući saradnji sa „Nacionalnim parkom Fruška gora“ realizuje podelu besplatnih badnjaka građanima. Za sve koji Božić slave po Julijanskom kalendaru danas je izuzetan i važan dan, i želimo im da praznike provedu u miru i dobrom raspoloženju u krugu svojih porodica – poručio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Direktor JP „Nacionalni park Fruška gora“ Radoslav Krunić rekao je da je za podelu obezbeđeno 11000 badnjaka koji su, osim za područje Grada Novog Sada, namenjeni i za  opštine Šid, Sremska Mitrovica, Beočin, Irig i Sremski Karlovci. Kako je on naglasio, deluje se u cilјu sprečavanja seče mladih hrastovih stabala, čime se, pogotovu u ovom prazničnom periodu, nanosi velika šteta šumama Nacionalnog parka.

Izvor: mojnovisad.com