Nove investicije EBRD, EIB i IFC

Srbija

malGradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se sa predstavnicima Evropske investicione banke (EIB), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) sa kojima je razgovarao o njihovom učešću u finansiranju projekta javno-privatnog partnerstva za deponiju u Vinči.

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom Selu, šest podzemnih garaža u centru grada kroz koncesiju, kao i o rekonstrukciji Starog savskog mosta.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, predstavnici tri institucije su pohvalili proaktivan pristup gradonačelnika i njegovog tima razvoju ovih projekata i izrazile svoju podršku za njihov dalji razvoj.

U narednom periodu one će sa gradom raditi na obezbeđivanju bespovratnih sredstava iz evropskih fondova za deponiju u Vinči i postrojenja u Velikom Selu, kao i na razmatranju mogućnosti za finansiranje velikih infrastrukturnih projekata.

Prema rečima gradonačelnika, te tri institucije su od suštinskog značaja za razvoj velikih projekata u gradu, a u Beogradu su našli dugoročnog i pouzdanog partnera.

„Ovo je retka prilika da se predstavnici ove tri velike institucije nađu na jednom mestu i to govori o važnosti koju grad Beograd ima za njih. To je znak da radimo dobro i da smo na pravom putu reformi, investicija i stvaranja novih radnih mesta“, rekao je Mali.

Izvor: tanjug.rs

Vesna Vukajlović