Nov sistem odbrane od poplava u Paraćinu

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Wikipedia/Pakilapovo

Među najvećim i za građane Paraćina značajnijim projektima koji su obeležili period između dva praznika opštine intenzivirana je izgradnja novog sistema odbrane od poplava na svim projektnim deonicama, od Glavice do ušća u Veliku Moravu.

Najkomplikovaniji i najzahteviniji radovi izvode se u centru grada, na izgradnji novog korita Crnice, zaštitnih obalnih zidova, temelja za ugradne elemente na koje će se postavljati mobilna oprema duž pojaseva, čija je zaštita projektom predviđena na taj način.

Uz sav taj posao sređuju se i kejske staze, koje će biti nastavljene u produžetku velikog šetališta pored reke nizvodno i uzvodno, čime se, uz neophodne radove podizanja stepena zaštite Paraćina od poplava ubuduće, postiže još jedan cilj – produženo i uređeno šetalište pored paraćinske reke.

Goste iz pobratimskih gradova i opština, koji povodom Dana opštine borave u Paraćinu, domaćini su poveli u šetnju kejskom stazom, od novog Kulturnog centra ka Pozorištu, kako bi videli poodmakle radove u odnosu na prethodnu posetu Paraćinu, 27. septembra prošle godine.

Izvor: Opština Paraćin

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.