Nišlije protestuju zbog seče drveća zarad izgradnje javne garaže

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Kada su stanovnici Niša juče primetili da radnici Zelenila seku lipu pored parkinga na Sinđelićevom trgu, nekoliko njih je pokušalo da ih zaustavi. Drvo je ipak bilo posečeno, ali Nišlije najavljuju nastavak protesta zbog gradske odluke da se na tom mestu napravi javna garaža, prenose Južne vesti.

Foto: YouTube (Screenshot)

„Niko ne vodi računa o našim potrebama, a mi želimo da tu bude zelenilo, ne još 70 parking mesta i novih automobila koji će zagađivati okolinu. Mora da se nađe neko rešenje koje zadovoljava i nas građane i vozače. Ima toliko mesta na kojima može da se izgradi garaža, recimo pored Nišave„, rekla je novinarima stanarka Sinđelićevog trga Danka Popović upitaviši zašto je izabrano baš mesto na kom ljudi žive.

Ona je poslala poruku da stanovnici moraju da se bore iako su zakasnili da spasu lipu koja je godinama bila na tom mestu.

Nišlije su se i za vikend okupile na istom mestu sa zahtevom da prostor iza Narodnog pozorišta ostane nepromenjen, a neslaganje sa odlukom grada izraziće i protestujući u narednim danima.

Južne vesti podsećaju da je izgradnja sporne javne garaže najavljena krajem 2016. godine, a 2018. je saopšteno da će Parking servis dići kredit od 40 miliona dinara kako bi se napravilo parkiralište slično onom kod Doma zdravlja.