NIS od izuzetnog značaja za ukupnu ekonomiju Srbije

Srbija

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se u Moskvi sa generalnim direktorom PAO Gaspromnjeft Aleksandrom Djukovim.

Antić je otputovao u posetu Moskvi zbog učešća na Međunarodnom forumu za energetsku efikasnost i razvoj energetike „Ruska energetska nedelja“, na poziv ministra energetike Ruske Federacije Aleksandra Novaka.

U razgovoru je postignuta saglasnost o tome da je naša zajednička kompanija NIS od izuzetnog značaja za ukupnu ekonomiju Srbije i da zbog toga mora da raste i da se razvija.

Antić je najavio da do kraja godine počinje realizacija projekta Duboka prerada, i objasnio da je reč o kapitalnom projektu modernizacije i povećanja efikasnosti i dubine prerade u Rafineriji u Pančevu.

Na sastanku je konstatovano da je pri kraju usaglašavanje zajedničke Strategije razvoja NIS-a do 2025. godine. U Moskvi je razgovarano i o planovima NIS-a da razvije projekat novog energetskog objekta TeTo Pančevo, ali i o potrebi da ta kompanija razvija mrežu benzinskih stanica, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević