NIS obeležio Dan zaštite životne sredine ekološkom akcijom u Nacionalnom parku „Fruška gora“

Foto: nis.eu

Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, juče je u Nacionalnom parku „Fruška gora“ organizovana ekološka akcija uređenja i čišćenja fruškogorskih potoka.

U akciji pod nazivom „Radni dan za prirodu“ učestvovalo je gotovo 100 predstavnika NIS-a, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, JP „Nacionalni park Fruška gora“ i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode koji su zajedničkim snagama očistili prostor na izvorištima Rakovačkog, Dobočaš i Điros potoka. Cilj akcije je razvoj ekološke svesti u pravcu odgovornijeg ponašanja prema životnoj sredini, sa naglaskom na vodotokove, imajući u vidu da fruškogorski potoci predstavljaju značajne ekološke koridore koji povezuju Frušku goru sa Savom i Dunavom.

Odgovoran odnos prema vodnim resursima je jedan od prioriteta NIS-a u smislu zaštite životne sredine, a ulaganje u zaštitu životne sredine je jedan od glavnih prioriteta kompanije. NIS brine o zaštiti životne sredine kroz različite projekte usmerene na strogo poštovanje najviših ekoloških standarda, efikasno i odgovorno korišćenje raspoloživih resursa, povećanje energetske efikasnosti i upotrebu obnovljivih izvora energije. Aktivnosti i rezultati NIS-a u domenu zaštite životne sredine stalno se unapređuju sa ciljem razvoja ekološke svesti pojedinaca i čitave zajednice.Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na potrebu očuvanja životne sredine. Tema ovogodišnjeg dana je povezivanje ljudi sa prirodom, a obeležava se uz slogan „Ja sam sa prirodom”.

izvor: nis.eu

Sandra Jovićević